5 Şubat 2008 Salı

Biliyorum..


Hiç bir şeye sebepsiz yere olmaz. Hiç bir şey sebepsiz yere varolmaz. Yaşadığımız her anın, gördüğümüz her yerin, duyduğumuz her sesin bir sebebi vardır. Kavramların ve nesnelerin bize görünmelerinin sebeplerini bilmesek de, bazen kendimizi anlayamadığımız olayların içinde birdenbire başrolde bulsak da aslında her şey çok açıktır. Geçmiş zaman, şimdiki zaman ve gelecek zaman arasındaki tüm gel-gitler sebep-sonuç ilişkileri ışığında şekillenir.Öyle ya da böyle..

Eğer bir yerlerde bir işaretle, herhangi bir işaretle karşılaştıysak bilmeliyiz ki o işaret bizi bulmamıştır, biz onu bulmuşuzdur.

Hayat bizi bize götüren yolu bulmamız için her gün yeni bir şans verir.Bize kalan etrafta uçuşan işaretlere, kavramlara, sebeplere dikkatle eğilmektir.Kapılar açılır, kapılar kapanır. Her zaman bir kapı açılırken bir kapı kapanır veya tam tersi de mümkün olabilir.

Her birimizin hayatlarındaki yollar her ne kadar birbirinden farklı yerlerde görünseler de, bizi,hepimizi birbirine bağlayan bu yollardır."Bu onun seçimi" dediğimizde, aslında bu seçimin onu bize getiren pek çok sebepten biri olduğu gerçeğiyle karşılaşmış oluruz.

Bu sebepler her zaman gerçeklerdir.Gerçekler bizlerden bağımsız olarak da varolurlar hep.


"Bilinenle iş bitince gözler gökyüzüne çevirilir...Ve gerçekler gökyüzü gibidir.Bulutlar onları saklayamaz..."

Hiç yorum yok: