25 Haziran 2010 Cuma

Beth vs Lady Gaga?


Neden Lady Gaga'yı değil de The Gossip'in Beth Ditto'sunu tercih ederim?

Beth bence kendisiyle gerçekten barışık.Kendime güveniyorum ve body-image klişelerini yıkmak istiyorum der gibi değil başka türlüsünü yapamayacağı için utanmadan çekinmeden aşırı kilolu vücudunu sergiliyor, bikiniler,jartiyerler giyiyor.

Lady Gagaysa soyunduçka soyunuyor. Genel olarak ahım şahım bir vücuda sahip olmamasına rağmen o da çekinmeden sergiliyor. Ama bunu Beth'inkinden farklı amaçlara hizmet için yaptığını biliyorum. Lady Gaga'nın derdi sınırsız yaşayan gençliğe ilham olmak. Hey ne kadar da cool yozlaşıyoruz demek. Güya, Madonna'dan yadigar anarşist, olabildiğine teşhirci,kiliseleri kızdıran kadın imajını diriltmek.Güya...

Beth çok ama çok güzel şarkı söylüyor. Beth kaliteli şarkıları olan bir grubun şarkılarını söylüyor.Beth sahnede enerji patlaması yapıyor. Beth içinden geldiği gibi takılıyor.

Lady Gagaysa sahnede şarkı söylemekten başka her şeyi yapıyor.İyi planlanmış bir reklam harikası sadece.Planlara uygun hareket ediyor. Tarzına dair her şey gibi sahnedeki her hareketi de planlı.


Gelgelelim, yeri ayrı olanlar sadece üzerimize kocaman bir ilham bombası atanlar oluyor. Bu yeri ayrı olanlarda bizden parçalarla oluşmuş bir yaşanmışlık hissi oluyor.Tıpkı Beth ve The Gossip'deki gibi.Beth senden, benden,bizden toplanmış kaybeden öyküleriyle kazanan öykülerini birleştiriyor.Bu öyküler de The Gossip'in konserlerinden ve albümlerinden buram buram ulaşıyor bize..

Hiç yorum yok: