8 Şubat 2008 Cuma

where have all the wild boys gone?


Bir kadının, bir zamanlar, bir erkekte görmek istediği özellikleri "erkeksilik" kategorisinde toplayabilir miyiz? Bulunduğumuz dönem için tarif edebileceğimiz erkeksilikle, bir zamanlar tarif edilen erkeksilik aynı şeyler midir? İlk sorunun cevabı evet, diğerininkiyse hayır.Neden?

Erkeksi dediğimiz kavram cesur, dürüst, güvenilir,fedakar, centilmen sıfatlarını taşıyan erkekler için kullandığımız bir kavramdı . Ne zamandan beri bilmiyorum ama bu kavramın içeriği bir hayli değişti. Benim içinse David Beckhamın genç kızların sevgilisi olduğu şu günlerde James Dean rahmetli haliyle bile Beckhamı sollar.


Erkekleri stil belirleyen magazin dergilerine bakarken, saçlarında çıkan beyazları tek tek takip ederken ,kırışıklık önleyici kremler satın alırken tasavvur edemiyorum, etmek istemiyorum.


Modern kadın ya da modern zamanlar, suçlu her kimse kim. Elimizde işe yaramayan, korkak, sadakatsiz erkekler var artık. Bayanlar, üzgünüm ama artık kimse ufuktaki çamurlu patikadan geçmeniz için ceketini çıkarıp patikaya sermez.


Risk alan, değerleri uğruna savaşan, mücadele veren erkektir. Sizi koruyan , kollayan ve size sadakat gösteren erkektir. Malesef böyle erkekler de nesli tükenmiş erkeklerdir.Böyle şeyler tabiri caizse ne çok trendyler ne de çok norm içindeler.Bir zamanlığın erkeksilik davranışları şimdilerde tamamen aykırı,kabaca ve belki de sadece maço görülüyor.


Erkek ve kadın arasındaki farkları asla görmezden gelmiyorum.Feministler istedikleri kadar yırtınabilirler. Eşit değiliz.Olamayız. Olmamıza da gerek yok. Modern kadının eşitlik isteği, dinleyen, anlayan ve bakımlı erkek isteği sonunda metroseksüel denen kavramı bile yarattı. Bunların dışında modern kadının bitmek tükenmek bilmeyen ideal erkek anlayışı sadakatsizlik modasına da hatırı sayılır derecede katkıda bulundu.Elbette anlaşılmak ve dinlenmek istiyorum, ama bir erkekle eşit oranda duygusallık yaşama isteğinde değilim asla. Erkeksilik kadınsılıkla harmoni içinde olmalıdır, ama iyi bir denge tutturma şartıyla.


Sorunun erkeksiliğin artık kabul edilmeyen bir şey olduğu için erkeklerin gerçek yüzlerini gösterememeleri olduğunu biliyorum.Aslında erkeksiliği aramanın da artık kadınlar arasında pek kabul edilir bir şey olmadığı sanıldığı için bu arayışın itiraf edilemediğini hatırlatarak burdan bütün erkeklere bir an önce özünüze dönün diyorum!

1 yorum:

~ dedi ki...

"Bayanlar, üzgünüm ama artık kimse ufuktaki çamurlu patikadan geçmeniz için ceketini çıkarıp patikaya sermez." demişsin ya,aynen öyle!!
önceden kadınlar kıskançlıktan,ilişkilerde kısıtlanmaktan yakınırken(ki hala o istisnalar var elbet);şimdi onları mumla arar oldular.doyumsuz olan biz miyiz bu durumda?!

eşitlik arayışı saçma,erkeklerin neden bizle sdk yarıştırdıklarını anlamıorum,biz sizden daa süslüyüz kabul edin ve..

özünüze dönün!

jrita